Wij hebben een eigen mailserver en hebben storing gehad. Nu missen wij een aantal e-mails. Kan Bratpack deze alsnog doorsturen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Wij filteren de mail op ons mailfilter en sturen deze dan door naar jouw mailservers. Het maifilter van Bratpack fungeert ook als fallback: er wordt in de 24 uur nadat het mailtje tevergeefs aangeboden is op de server alsnog geprobeerd om het bericht te bezorgen. Dat gebeurd middels een interval die oploopt (1 uur, 2 uur, 4 uur, 8 uur, etc.). Zodra de mails ontvangen worden, herkent de ontvangende mailserver niet de eerste verzenddatum maar ziet de gebruiker in zijn Outlook de tijd waarop het bericht voor het laatst is aangeboden. Oftewel: als de mail om 10 uur geblokkeerd is en uiteindelijk om 14 uur doorkomt, dan ziet de gebruiker als ontvangsttijd 14 uur staan. Er is dan vaak het idee dat de mail tussen 10 en 14 uur niet aankomt maar dat klopt dus niet.

Mails die permanent geweigerd zijn of als de mailserver langer dan 24 uur offline is, worden naar de verzender teruggestuurd (gebounced) met een foutmelding.