Werken met tabellen

Het is in de editor mogelijk om met tabellen te werken. Klik op het icoon 'Tabel':

Het volgende pop-up scherm verschijnt:

1. Hier kun je het aantal rijen en kolommen aangeven.
  2. Pas hier de breedte en/of hoogte van de tabel aan. Houdt hierbij wel rekening met de beschikbare ruimte op jouw website. Moet de tabel over de hele breedte komen, maar weet je de breedte niet? Vul dan 100% in. Dit kun je ook doen als je niet wilt dat er tekst naast de ingevoegde afbeelding verschijnt.
  3. Hier kun je de opmaak van de tabel aanpassen. Indien je geen rand om de tabel wenst dan vul je bij 'Breedte rand' een 0 in. De uitlijning kan links, recht of gecentreerd zijn.
  4. Optioneel kun je de tabel een naam geven. Deze verschijnt dan boven de tabel.
  5. Is de tabel klaar om geplaatst te worden? Klik dan op 'Ok'.

Het gebruik van een tabel is erg handig als je bijvoorbeeld een mooi overzicht wilt maken of de afbeelding links of rechts wilt uitlijnen. Daarnaast is dit handig voor uitlijningen, omdat op het Internet een TAB niet bestaat. Maak in dat geval 2 kolommen aan en plaats in beide een afbeelding of tekst en lijn deze links of rechts uit. Dit komt er dan als volgt uit te zien:

Chrysant
Tulp