Welke opties zijn er mogelijk in een formulier?

Bij een formulier zijn er verschillende labels te gebruiken om jouw formulier zo goed mogelijk te kunnen opmaken. Hieronder vind je een beknopte uitleg wat deze velden precies doen.

  1. Normaal tekstveld: Dit is een invulveld van 1 regel waar je bijvoorbeeld de naam of het e-mailadres kunt invullen.
  2. Groot tekstveld: Hier geef je de invuller de mogelijkheid om een verhaal, vraag of uitleg te plaatsen.
  3. Checkbox: Dit is een checkbox welke kan worden aangevinkt indien van toepassing. Bijvoorbeeld "Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden". Let op: bij het invullen van de checkbox MOET het veld Waarde ingevuld worden, anders wordt de waarde (dus het antwoord) niet meegenomen in de bevestigingsmail. In geval van de checkbox: Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden, vul je dit dan ook in bij waarde: Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden. Dus eigenlijk hetzelfde als het label.
  4. Radiobutton: Dit is een soort checkbox, maar hier kun je meerdere opties aan toevoegen, waarbij er maar 1 keuze mogelijk is. Deze optie wordt vaak gebruikt voor de aanhef. Let op: Ook bij het invullen van de radiobutton MOET het veld CSV Waarde ingevuld worden, anders wordt de waarde (dus het antwoord) niet meegenomen in de bevestigingsmail. In geval van de radiobutton: Aanhef, vul je dit dan bijvoorbeeld de waarde: Mevrouw en de heer. Dus hetzelfde als de Waarde.

  1. Keuzelijst: Een keuze lijst biedt dezelfde mogelijkheid als de radiobutton, alleen is de weergave anders. Bij de radiobutton wordt namelijk een rondje getoond, welke geselecteerd moet worden en bij een keuzelijst schuift er een lijst uit:

  1. File upload: Bij een file upload bied je de mogelijkheid om een bestand mee te sturen. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken bij een sollicitatie formulier, waarbij ze een C.V. kunnen meesturen.
  2. Hidden veld: Een hidden veld is een veld die voor de bezoeker niet zichtbaar is maar wel wordt uitgelezen op het moment dat het formulier wordt verstuurd. Hier kan je als beheerder extra informatie kwijt zoals bv. vanaf welk specifiek formulier de input afkomstig is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer er twee contactformulieren zijn die op verschillende plekken binnen de website staan en je wilt weten welk formulier is gebruikt
  3. Datum tijd veld: Hier kan er een datum of tijd ingevuld worden.