Wat zijn banners? En hoe voeg ik deze toe?

In dit onderdeel leggen wij uit waar je de banners voor kunt gebruiken en hoe je deze toevoegt.

Een banner is een grafische reclame-uiting op het internet. Door op een banner te klikken wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. De banner is dus zeer geschikt voor acties van producten of diensten.

Klik op toevoegen om een banner aan te maken. Je wordt dan doorgestuurd naar de volgende pagina:

1. Maak hier de titel van de banner aan.
  2. Upload de afbeelding/banner.
  3. Plaats hier de link naar de juiste pagina.
  4. Indien dit een externe website of een PDF betreft, vink je dit vak aan. De link wordt dan geopend in een nieuw tabblad. Dit is bedoeld ter voorkoming van het wegklikken van de pagina na het lezen van het bericht. Zo hou je de bezoekers zoveel mogelijk op jouw website.
  5. Selecteer hier het type uitlijning (links, midden of rechts). Plaats van de banner op de website.
  6. Als je hier een html code invult (bijvoorbeeld een html code naar een YouTube video) dan worden de bovenstaande velden niet gebruikt. De code overschrijft dus al het andere.

Is de banner naar wens opgemaakt, dan sla je deze hier op.