Vrije content

In de vrije content kun je pagina’s plaatsen die niet direct via het menu in de website te bereiken zijn. De pagina wordt dus alleen gekoppeld aan een onderdeel zodra je een link plaatst.

Wat is het nut dan van deze pagina? Stel, je hebt een jaarlijks evenement dat je ieder jaar op dezelfde wijze organiseert. Deze pagina hoeft voor de bezoekers niet het hele jaar bereikbaar te zijn. Je maakt een vrije pagina voor dit soort evenementen aan. Vlak voordat het zover is, kopieer je de link, die je vervolgens via een verwijzing in een nieuwsbericht of op een andere pagina plaatst. Zodra de bezoeker op de link klikt, komen zij op deze vrije pagina terecht.

Hoe maak je deze vrije pagina aan?

Navigeer in het hoofdmenu naar; ‘Content’ en dan ‘Vrije content’. Klik hier op ‘Toevoegen’, zodat je de pagina kunt aanmaken.

1. Vul de titel van het onderdeel in. Bijvoorbeeld Kerst.
  2. Schrijf of plak (als platte tekst) hier jouw tekst.
  3. De slug wordt automatisch ingevuld en komt overeen met de titel.
  4. Hier kun je de pagina titel invullen, welke in het tabblad in jouw browser verschijnt.
  5. Desgewenst kun je hier zelfs een formulier aan koppelen. Dit is handig als het bijvoorbeeld om een inschrijving voor het kerstdiner gaat en je moet weten hoeveel aanwezigen er zullen zijn.
  6. Daarna klik je op toevoegen om de pagina aan te maken. Je wordt dan doorgelinkt naar de overzichtspagina, waar je de pagina kunt bekijken en de link kunt kopiëren.

1. De link die hier is aangegeven kun je aanklikken om de pagina te bekijken. Daarna kun je deze invoegen op een pagina via ‘Link invoegen/verwijderen’. Meer informatie over het toevoegen van een link/verwijzing vind je hier.

De vrije pagina verschijnt na verloop van tijd wel in Google.