Stappenplan voor het versturen van een nieuwsbrief

Ga naar nieuwsbrief.bratpack.nl en log hier in met jouw huidige inloggegevens voor ons nieuwsbriefsysteem.

Controleer goed de onderstaande punten, voordat je de nieuwsbrief gaat versturen:

1. Zijn er e-mailgroepen aangemaakt? Nee, maak deze eerst aan. Een handleiding over hoe je deze kunt aanmaken, vind je hier.

2. Staan de juiste e-mailadressen in deze e-mailgroep? Een handleiding over hoe je e-mailadressen toevoegd, vind je hier.

3. Maak een nieuwsbrief aan. Hier zijn twee verschillende opties voor. Je kunt een nieuwsbrief maken door een vooraf bepaald sjabloon te gebruiken (door Bratpack geleverd). Dan maak je de nieuwsbrief direct aan in de editor. Handleiding: 'Hoe maak ik een nieuwsbrief aan met sjablonen?'. Of je kunt een nieuwsbrief met losse items aanmaken. Handleiding: 'Hoe maak ik een nieuwsbrief aan met items?'. Controleer na het aanmaken van de nieuwsbrief in het voorbeeld van de nieuwsbrief met de knop 'Voorbeeld' (zie stap 2 op de afbeelding hieronder) of de nieuwsbrief goed is. Eventueel kun je nog een test nieuwsbrief naar jezelf sturen door op 'Opslaan en test versturen' te klikken (zie stap 5 hieronder). De test wordt verzonden naar het e-mailadres dat je gebruikt hebt om in te loggen.

4. Vergeet niet aan te geven wanneer deze nieuwsbrief verzonden dient te worden (direct of op een bepaald tijdstip). Zie stap 1 op de afbeelding hieronder.

5. Zorg ervoor dat de nieuwsbrief klaar staat tussen de nieuwsbrieven en vink 'Markeer nieuwsbrief klaar voor verzending' aan (zie stap 4 op de afbeelding hieronder). Klik dan op 'Opslaan' (zie stap 6 op de afbeelding hieronder).

6. Als je alle bovenstaande stappen juist hebt gevolgd dan staat jouw nieuwsbrief klaar om verzonden te worden. Je kunt via het overzicht van de nieuwsbrieven bijhouden hoe de voortgang van het verzenden verloopt.