Nieuws

In dit onderdeel leggen wij je uit hoe je nieuwsberichten kunt plaatsen en bewerken.

Navigeer in het hoofdmenu naar Nieuws en klik op toevoegen om het eerste bericht te plaatsen. Je komt dan op de volgende pagina terecht:

  1. Hier vind je het overzicht met alle nieuwsberichten. Je kunt deze Bekijken, Bewerken of Verwijderen.
  2. Nieuwe berichten kun je hier toevoegen.
  3. Zet hier de datum van het nieuwsbericht. Indien de datum pas over een week in gaat, dan wordt het bericht pas op die datum op de website geplaatst.
  4. Vul hier de titel van het bericht in.
  5. De slug wordt meestal automatisch ingevuld en is bijna identiek aan de titel, maar is altijd uniek. De slug is een deel van de URL van jouw website en moet daarom per pagina uniek zijn. Als je een nieuwsbericht met de titel ‘Nieuwe website’ aanmaakt dan wordt de slug “Nieuwe-website” en verschijnt deze als volgt in jouw browser: http://www.uwwebsite.nl/nieuws/Nieuwe-website. De slug mag geen spaties bevatten. Spaties worden automatisch vervangen door (-) koppeltekens. 
  6. Hier plaats je een inleidende tekst waar het nieuwsbericht over gaat. Dit zal ongeveer één zin lang zijn.
  7. In dit vak plaats je het nieuwsbericht en maak je deze op via de editor. Meer informatie over de editor vind je hier.
  8. Heb je een afbeelding die bij het nieuwsbericht hoort, dan upload je deze hier. De afbeelding verschijnt dan naast het nieuwsbericht en in het nieuwsoverzicht.
  9. Is het nieuwsbericht af? Klik dan op ‘Opslaan’ en het bericht verschijnt op de website. Indien de datum niet in de toekomst ligt natuurlijk.