Ik ontvang mail over mijn bij jullie vastgelegde domeinnaam

Het kan voorkomen dat je van een andere partij een e-mail ontvangt over het domein dat je bij ons hebt geregistreerd. Je kunt bij twijfel deze e-mail naar ons toesturen, maar meestal hoef je hier niets mee te doen en kun je de mail als spam beschouwen.
 

Wanneer moet je wel iets met deze e-mails doen?

Als je een e-mail van do_not_reply@whoisreminder.info met de titel “ICANN WDRP for the domain…” ontvangt, dan dien je deze wel serieus te nemen. Het is de bedoeling dat je de gegevens van het domein controleert.

ICANN is de wereldwijde organisatie voor de registratie van domeinen zoals .com domeinen. Je bent verplicht om ervoor te zorgen dat de houdergegevens van jouw domein(en) correct zijn. In de e-mail die je ontvangt zal gevraagd worden of je deze gegevens wilt controleren en indien nodig corrigeert.

Zijn de gegevens niet correct? Zijn de adresgegevens van je bedrijf veranderd bijvoorbeeld of is de domeinhouder (eigenaar) veranderd? Dan kun je deze aan ons doorgeven. Let op: adresgegevens kunnen we gratis aanpassen, maar voor het wijzigen van een domeinnaamhouder wordt € 17,50 per domein in rekening gebracht.
 

Wanneer hoef je niets met een e-mail van ICANN te doen?

Het kan voorkomen dat je een e-mail van noreply@expirationwarning.net krijgt met de titel ‘ICANN ERRP for the domain…’. Hier hoef je niets mee te doen. Wij beheren jouw domeinnaam en deze wordt altijd automatisch verlengd. Jouw domein zal daarom nooit zomaar vervallen en vrijkomen voor registratie aan derden zonder opzegging van jouw kant.