Hoe voeg ik velden toe in het nieuwsbriefsysteem?

Het is mogelijk om gebruik te maken van standaard en vrije velden. Deze kun je gebruiken om ontvanger-specifieke informatie in te voegen in de nieuwsbrief. Dit kun je doen door te klikken op de nieuwsbrief waar je de informatie wilt hebben en dan te klikken op het gewenste veld, links:

1. Standaard tags: dit zijn tags die al door Bratpack zijn aangemaakt. Als je hier Tag 3: Voornaam selecteert, dan zal in de nieuwsbrief bij de ontvanger aankomen met hier zijn voornaam vermeld. Stel ik stuur de nieuwsbrief naar support@bratpack.nl, dan zal de nieuwsbrief die Support ontvangt beginnen met ‘Beste Support’
  2. Je kunt ook zelf velden toevoegen. Moet je een nieuwsbrief naar de verantwoordelijke van de logistieke afdeling sturen, maar weet je zijn naam niet? Dan kun je hier een nieuwe tag aanmaken met bijvoorbeeld 'Logistiek'. Er komt dan in de nieuwsbrief te staan 'Beste logistiek'. Het aanmaken van een nieuwe tag gebeurd bij 'E-mailadressen':

1. Navigeer in het hoofdmenu naar 'E-mailadressen'.
  2. Klik op het plus-icoon bij 'Vrije veld toevoegen'.
  3. Vul hier een veldnaam in en klik op 'toevoegen'.

Het vrije veld wordt opgeslagen en toegevoegd aan 'Vrije velden'.

Vrije velden zijn ook goed te gebruiken voor bijvoorbeeld unieke kortingscodes. Het toevoegen gaat op dezelfde wijze als hierboven aangegeven. Tijdens het importeren van een e-mailbestand kun je dan een unieke code aan iedere ontvangen toekennen, welke dan in de nieuwsbrief wordt gekoppeld aan de juiste ontvanger.