Hoe stel ik Outlook Express in zodat ik mijn e-mails kan ontvangen?

Het instellen van een nieuw emailadres in Outlook Express

In deze handleiding wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe een emailadres in Outlook Express ingesteld moet worden. Hierbij is de Nederlandstalige Outlook gebruikt.

Open Outlook Express. Ga vervolgens naar Extra-----> Accounts

Navigatie naar accountinstellingen

Het volgende venster verschijnt:

Internetaccount selecteren

Selecteer rechts bij de optie “Toevoegen” voor “Email…” Het volgende venster verschijnt:

Weergegeven naam invullen

Vul hier jouw naam in en klik op “Volgende”. Selecteer in dit venster “POP3” en klik op “Volgende”. Het volgende venster verschijnt:

Wizard internetverbinding

Vul hier jouw emailadres in en klik op “Volgende” Het volgende venster verschijnt:

e-mailservernamen

Vul hier de server voor inkomende email in. Dit is altijd een POP3-server in de vorm van mail.domeinnaam.ext. In het voorbeeld van bratpack.nl moet dit dus mail.bratpack.nl zijn.

Server voor uitgaande e-mail (SMTP), deze is afhankelijk van de provider waar je jouw internetverbinding heeft ondergebracht. Bekijk de handleidingen op www.bratpack.nl/Support voor een overzicht van SMTP servers van providers.

Klik nu op “Volgende”. Het volgende venster verschijnt:

Internet-e-mail

De gebruikersnaam is altijd gelijk aan het emailadres. Zowel het wachtwoord als de gebruikersnaam zijn hoofdletter gevoelig. Klik nu op “Volgende”. Het volgende venster verschijnt:

Informatie compleet

Het emailadres zal nu naar behoren werken.