Hoe stel ik mijn mail in op mijn iPhone/iPad?

Volg onderstaande stappen om je mail op je iPhone of iPad in te stellen.
Let op dat onderstaande screenshots kunnen iets afwijken per iOS versie.

1. Ga naar Instellingen > Mail > Nieuwe account > Anders > Voeg mailaccount toe

2. Voer je naam, e-mailadres, wachtwoord en beschrijving van je account in (deze heb je ontvangen via onze support afdeling).

3. Tik op Volgende. Om de configuratie van je account te voltooien, moet je de e-mailinstellingen handmatig invoeren.

4. Kies IMAP of Pop voor jouw nieuwe account, het verschil tussen beiden lees je hier.

5. Zodra je een keuze hebt gemaakt tussen IMAP en POP dan stel je de gegevens in voor Server inkomende post en Server uitgaande post. Let op dat je het juiste tabblad kiest IMAP of POP.

SERVER INKOMENDE POST:
Hostnaam: mail.DOMEINNAAM.nl
Gebruikersnaam: je gehele e-maildres
Wachtwoord: deze heb je per mail ontvangen van onze support afdeling

SERVER UITGAANDE POST:
De uitgaande mailserver is altijd de server van jouw internet provider. De gegevens die hiervoor benodigd zijn, zijn op te vragen bij je provider.

Heb je hier alsnog problemen mee? Dan kun je ook (betaald) gebruik maken van de SMTP server van Bratpack, voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met onze supportafdeling.

Tik vervolgens op Volgende

6. Als de e-mailinstellingen juist zijn, tik je op 'Bewaar' wanneer je klaar bent. Als de e-mailinstellingen niet juist zijn, word je gevraagd om deze te bewerken.

Hieronder nog wat geavanceerde mail instellingen die je kunt instellen via Mail Accounts > Selecteer het juiste account waarvoor je de instellingen goed wilt zetten.

Geavanceerde mailinstellingen (POP):

Zet verwijderde berichten in: Verwijderd

Verwijderde berichten:
Verwijderen: Nooit, Na één dag, Na één week, Na één maand
Dit is de termijn waarop je prullenmand wordt geleegd, ons advies is om niet voor nooit te kiezen omdat op deze manier je mailbox volloopt.

Inkomende instellingen:
Gebruik SSL: nee
Identiteitscontrole: mag leeg blijven
Verwijder van server: Nooit, Zeven dagen, Na verwijderen uit inkomend
Dit is de termijn waarop je mail van de server wordt geleegd, ons advies is om niet voor nooit te kiezen omdat op deze manier je mailbox volloopt.
Serverpoort: 110

Geavanceerde mailinstellingen (IMAP):

Postbusinstellingen: Concepten, Verstuurd, Verwijderd, Archief
Voor een goede synchronisatie dienen de mappen gekoppeld te worden aa de mappen die op de server staan.

Zet verwijderde berichten in: Verwijderd, Archief
Ons advies is om voor Verwijderd te kiezen omdat op deze manier je verwijderde berichten ook daadwerkelijk in de prullenmand komt.

Verwijderde berichten:
Verwijderen: Nooit, Na één dag, Na één week, Na één maand
Dit is de termijn waarop je prullenmand wordt geleegd, ons advies is om niet voor nooit te kiezen omdat op deze manier je mailbox volloopt.
Inkomend instellingen:

Inkomende instellingen:
Gebruik SSL: nee
Identiteitscontrole: wachtwoord
Serverpoort: 143

Heb je problemen met het instellen van je e-mailaccount of heb je vragen?
Neem dan gerust contact met onze supportafdeling op of kijk ook eens op de support pagina van Apple.