Hoe plak ik een tekst vanuit een ander programma of andere website?

In het CMS mag je nooit direct tekst en afbeeldingen kopiëren en plakken. Dit komt omdat wij in het CMS een opmaak hebben toegevoegd en deze verandert als je de tekst direct plakt vanuit een ander bestand.

De opmaak van dit bestand wordt namelijk overgenomen tijdens het kopiëren. Zodra je de tekst in het tekstvak plakt, verschijnt deze opmaak op je website. Je website oogt hierdoor heel rommelig met allerlei lettertypes en groottes.

Hoe kun je dit gemakkelijk oplossen? Selecteer de optie ‘Plakken als platte tekst’.

Kopieer de tekst vanuit het bestand en navigeer in het CMS naar de pagina die je wilt bewerken. Selecteer boven het tekstvak de optie ‘Plakken als platte tekst’ en er verschijnt een pop-up scherm. Hier kun je de tekst plakken die zonder opmaak in de editor wordt gezet en uiteindelijk de juiste opmaak op je website krijgt.