Hoe maak in een POP account aan in mijn Gmail?

Het is mogelijk om jouw e-mailaccount als POP3 account aan te maken in Gmail.

Let op hiervoor dien je wel al een Gmail account te hebben.

Zodra je bent ingelogd via jouw eigen Gmail account, ga je naar 'Instellingen' middels het tandwiel:

Als je op 'Instellingen' hebt geklikt kom je terecht in het scherm met alle instellingen van jouw account. Kies hier het tabblad 'Accounts' en klik op de link 'Je eigen POP3-mailaccount toevoegen'. Er verschijnt een pop-up waar je jouw e-mailadres kunt instellen:

Is het e-mailaccount ingevuld dan kun je op 'Volgende' klikken waar uje alle technische gegevens moet invullen:

Jouw gebruikersnaam is altijd jouw e-mailadres en het wachtwoord heb je per mail van ons ontvangen. Vul als inkomende POP-server (inkomende mailserver) mail.jouwdomeinnaam.nl in (jouw eigen domein natuurlijk) en vink aan dat je de e-mail verzonden aan dit POP account in een apart label wenst te ontvangen. Dit is voor jou een stuk overzichtelijker en zo houd je de privé en zakelijke mail gescheiden. Daarna druk je op 'Account toevoegen´:

Indien je ook e-mails vanaf dit nieuwe account wenst te versturen vink je 'Ja' aan en klik je op 'Volgende stap':

Vul hier het gewenste SMTP server in en druk weer op 'Volgende stap':

Na het klikken op 'Verificatie verzenden' wordt er een code naar het e-mailadres waarmee je bent ingelogd. Deze code dien je te kopieren en in te voeren in het volgende scherm:

De mail die je zult ontvangen zal er als volgt uit zien:

Na het verifiëren van het account is deze actief. Je kunt dan controleren of het account werkt en de instellingen indien gewenst bewerken: