Hoe kan ik mijn e-mailbestand het beste opschonen?

Wilt u na een mailing alle hard bouncers verwerken, zodat u de volgende mailing begint met een schoon bestand? Volg dan onderstaande stappen.

Ga naar 'E-mailgroepen' en klik hier bij de juiste groep op 'Exporteren' (zie icoon in het rode kader):

Er wordt een .csv bestand gedownload met hierin alle contactpersonen. Loop dit bestand helemaal na en verwijder alle regels met 'Hard Bounced'. Dit staat vermeld bij de status. Sla vervolgens dit als .csv bestand op onder een andere naam.

Vervolgens maakt u een nieuwe e-mailgroep aan. Tip: gebruik hiervoor een andere titel zoals 'Klanten opgeschoond'. Importeer het zojuist opgeschoonde bestand opnieuw. Een handleiding over importeren vind u hier. Zodra het nieuwe opgeschoonde bestand is toegevoegd, kunt u de nieuwe groep gebruiken voor het versturen van uw nieuwsbrief.

De afmelders van de nieuwsbrief worden automatisch uit deze groep gehaald. Verwijderen van deze adressen is niet mogelijk.