Hoe kan ik een link toevoegen in een bericht?

Links zijn bijzonder belangrijk voor je website. Zonder links kan je bezoeker namelijk onmogelijk van pagina naar pagina klikken. Zo maak je je website niet alleen gebruiksvriendelijker maar ook beter vindbaar voor zoekmachines. Je kunt links maken binnen je eigen website en linken naar andere websites.

Voorbeeld:
Lees hier meer over links

Link kopieren

Bepaal eerst of de link moet verwijzen naar een pagina binnen je website of naar een pagina van een andere website. Ga met je cursor naar de adresbalk bovenin de browser, selecteer de link en kopieer deze (CTRL + C). In dit voorbeeld selecteren we: https://www.bratpack.nl/.

Link invoegen

Open in het CMS van Bratpack de (content)pagina waar je de link wilt invoegen. Type in het tekstvak een zin, bijvoorbeeld: ‘Klik hier om naar de website te gaan’ of ‘Lees hier meer over links’. Selecteer een woord en klik op het icoon ‘Link invoegen/wijzigen’ in de werkbalk.

In het tekstvak URL plak je de link die je zojuist gekopieerd hebt. Het vakje http:// of https:// is al ingevuld, dus deze kan je in principe weglaten. Kopieer je deze toch, dan verwijdert het systeem dit automatisch.

Openen in…

Via het tabblad ‘Doelvenster’ bepaal je in welk venster de geselecteerde pagina geopend wordt. Standaard opent de pagina in hetzelfde scherm als de huidige pagina. Kies deze optie als je een interne link maakt, want op deze manier blijft de bezoeker op je website.

Maak je een externe link naar een andere website? Kies dan voor de optie ‘Nieuw venster (_blank)’. Op deze manier kan de bezoeker gemakkelijk terugkeren naar jouw websitepagina.