Hoe kan ik de rechten toevoegen aan een groep?

Hoe kan ik de rechten toevoegen aan een groep?

Wanneer je beheerder bent van het Bratpack beheer systeem (ook wel CMS genoemd), dan kun je Rechten toekennen aan Groepen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een groep wilt maken waarvan de leden geen nieuwe nieuwsonderdelen kunnen aanmaken maar wél bestaande nieuwsonderdelen mogen aanpassen. Hieronder staat beschreven hoe je die rechten aan een groep toekent.

1. Log in met je account via bratpack.nl

2. Wanneer je bent ingelogd, klik je op het tabblad Admin menu (zie je dit niet? Neem dan contact met ons op, want waarschijnlijk heb je dan niet de juiste rechten om dit te doen. Let op! Alleen beheerders kunnen dit).

3. Ga vervolgens naar Rechten en klik op de groep waarvan je de rechten wilt wijzigen.

4. Je komt vervolgens in het overzicht van alle onderdelen van de website. Door vinkjes te plaatsen bij de verschillende onderdelen geef je rechten aan de medewerkers die binnen deze groep vallen. Als je vinkjes weghaalt, dan beperk je de rechten voor de medewerkers binnen deze groep.

  • Bekijken: de medewerker van deze groep kan het onderdeel alleen bekijken.

  • Bewerken: de medewerker van deze groep kan het onderdeel bewerken/aanpassen.

  • Toevoegen: de medewerker van deze groep kan een nieuw element toevoegen aan dit onderdeel (bv. een extra content pagina).

  • Kopiëren: de medewerker van deze groep kan een bestaand onderdeel kopiëren.

  • Verwijderen: de medewerker van deze groep kan binnen een onderdeel het een en ander verwijderen

Tip: wil je alle soorten rechten van 1 onderdeel selecteren? Dan kun je dit gemakkelijk doen door op de naam van het onderdeel zelf te klikken.

 

 

 

Heb je vragen of weet je niet goed waar je precies de rechten moet aanvinken? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we graag met je mee!