Hoe kan ik afbeeldingen in een nieuwsbrief plakken?

Ga naar nieuwsbrief.bratpack.nl en log hier in met jouw huidige inloggegevens voor het nieuwsbriefsysteem.

Voor een nieuwe nieuwsbrief, klik je in het overzicht van de nieuwsbrieven op 'Toevoegen':

Wil je een afbeelding toevoegen in een opgeslagen nieuwsbrief, dan klik je op de 'bewerkknop' .

Werk je met items? Dan kun je de afbeeldingen het beste in de daarvoor edoelde sjablonen plaatsen. Tijdens het ontwerp van de sjablonen maken we altijd 2 soorten sjablonen aan; afbeelding rechts, afbeelding links, tekstvak, tekst met linken afbeelding met tekst en link. Soms is de optie afbeelding boven ook aanwezig.

Het toevoegen van afbeeldingen in stukken tekst gaat als volgt: klik in de editor op het afbeelding-icoontje, hieronder getoond.

Het volgende 'pop-up venster' verschijnt:

Hier klik je op 'Bladeren op server', waarna je afbeeldingen kunt uploaden vanaf jouw computer of om een afbeelding die al eerder op de server is geplaatst te selecteren. Het volgende scherm verschijnt:

Voor een nieuwe afbeelding klik je op 'Uploaden'. Je kunt dan op jouw pc het gewenste bestand selecteren en op 'Openen' klikken. Let op; je kunt alleen .jpg, .png, en .gif bestanden uploaden naar de server. De afbeelding staat binnen enkele ogenblikken op de server en verschijnt in het blauw tussen in de lijst met afbeeldingen. Selecteer de afbeelding door er dubbel op te klikken. De afbeelding verschijnt in het voorbeeldscherm waar je de eigenschappen van de afbeelding kunt aanpassen. Hier kun je de afbeelding ook naar wens opmaken en positioneren. Zie ook onderstaande afbeelding met stappenplan:

Stap 1: Maak hier het formaat passend in het item.
LET OP! Als je de breedte invult, dan past de Hoogte automatisch aan, mits het slot daarnaast dicht is (zie afbeelding). Is dit slot open, dan wordt de afbeelding alleen in de breedte aangepast.
Met de ronde pijl kun je de afmetingen resetten.
Stap 2: Hier kun je een rand om de afbeelding plaatsen en de ruimte tussen de afbeelding en de tekst vergroten door het invullen van een getal. Hoe hoger het getal, hoe breder de rand wordt.
Stap 3: Indien de afbeelding moet worden uitgelijnd (rechts/links) dan kun je dit hier wijzigen. Als dit niet wordt ingevuld, dan wordt de afbeelding automatisch geplaatst waar de cursor zich bevindt en zal de tekst hieronder worden gezet.

TIP! Zorg ervoor dat jouw afbeelding al het juiste formaat heeft vóórdat u deze upload. Dit voorkomt namelijk problemen met de weergave van de afbeelding in Outlook. Daarnaast dien je ook altijd de 'Breedte' én 'Hoogte' van de afbeelding in te vullen.

Sjabloon

Gebruik je een vooraf gemaakt sjabloon, dan raden wij af de bestaande afbeelding(en) te vervangen. De teksten in de sjablonen zijn weliswaar bedoeld om aangepast te worden, maar de positionering, styling of afbeeldingen niet.