Wat is een interne link/anker?

Met een interne link kun je binnen dezelfde pagina linken naar een stuk tekst verderop in de tekst. Zo kun je bijvoorbeeld linken naar verschillende alinea's of een tekst onderaan de pagina. De interne link wordt voornamelijk gebruikt bij Veel Gestelde Vragen. Op deze manier kun je de klant snel antwoord geven op zijn vraag, omdat hij na het klikken op de vraag direct bij het antwoord uitkomt.

Hoe voeg je de interne link toe?

In dit voorbeeld gebruiken we de handleiding voor het instellen van e-mail op een iPhone of Ipad. Maak een tekst aan waar de link geplaatst gaat worden, bijvoorbeeld 'Pop', en selecteer deze tekst. Klik vervolgens in de editor op het icoon met het vlaggetje (stap 1). Het volgende venster verschijnt:

Stap 2) Geef de interne link een naam.
Stap 3) Klik op 'OK'.

Selecteer daarna de tekst waar de link in moet komen. In dit voorbeeld selecteer ik 'Interne link' en klik ik op het icoon 'Link invoegen/verwijderen' om de link aan te maken:

Stap 1) Selecteer het linktype 'Interne link in pagina'.
Stap 2) Kies de link die je zojuist hebt aangemaakt.
Stap 3) Klik op 'OK' om de link toe te voegen

De link is nu toegevoegd.