Hoe maak ik een nieuwsbrief met items aan?

Ga naar nieuwsbrief.bratpack.nl en log hier in met jouw inloggegevens voor het nieuwsbriefsysteem.

Klik in het hoofdmenu op 'Nieuwsbrieven'. Je bevindt je nu in het hoofdscherm van de nieuwsbrieven.

Om een nieuwe nieuwsbrief toe te voegen, klik je op de rode knop 'Toevoegen' boven het overzicht van de nieuwsbrieven:

Je wordt doorgestuurd naar de pagina waar je de nieuwsbrief kunt opmaken:

1. Vul een onderwerp in. Dit onderwerp verschijnt ook als onderwerp  titel in de e-mail die verzonden wordt.
  2. Selecteer een e-mailgroep waar de nieuwsbrief naar toe verzonden moet worden. Heb je deze nog niet aangemaakt? Bekijk dan de handleiding: Hoe werkt het onderdeel: e-mailadressen?
  3. Vul de gewenste verzenddatum in. Let op: als dit niet is ingevuld dan kan de nieuwsbrief niet worden opgeslagen.
  4. Hier kun je alvast een voorbeeld bekijken hoe de nieuwsbrief er uit komt te zien.
  5. Indien je werkt met nieuwsitems dan kun je hier de inleidende tekst plaatsen. Let op dit is afhankelijk van de opbouw en wordt niet altijd uitgelezen. Je kunt ook eerst de nieuwsbrief opslaan en daarna de items aanmaken via het plusje vóór de zojuist aangemaakte nieuwsbrief. Er verschijnt dan een submenu, welke je dan per item kunt toevoegen. Indien je werkt met sjablonen dan maak je direct de nieuwsbrief in het tekstvak op. Meer informatie hierover vind je hier.
  6. Sommige e-mailprogramma's geven de nieuwsbrief niet goed weer. Om er voor te zorgen dat iedereen de nieuwsbrief goed kan lezen kun je alle tekst van de nieuwsbrief kopiëren en hierin plakken. Klik daarvoor wel eerst op de link.
  7. Als de nieuwsbrief gereed is voor verzending vink je deze checkbox aan en klik je vervolgens op 'Opslaan'.
  8. Als je op annuleren klikt dan ga je terug naar de overzichtspagina en wordt de nieuwsbrief niet opgeslagen.
  9. Hier kun je de nieuwsbrief opslaan en direct een test nieuwsbrief versturen. Deze test brief wordt dat verstuurd naar het e-mailadres waarmee je bent ingelogd.
  10. Is de nieuwsbrief klaar, maar wil je deze nog niet verzenden? Klik dan op alleen 'Opslaan'. Indien je met nieuwsbriefitems werkt dan dien je hier ook op te klikken om daarna de subitems toe te voegen.

Nieuwsbriefitems toevoegen

Werk je met nieuwsbriefitems? Dan kun je zelf extra items toevoegen aan een nieuwsbrief. Dit kun je zien aan het plus teken vóór de nieuwsbrief. De structuur van de nieuwsbrief kan hierdoor gemakkelijk en foutloos worden aangepast. Maak hiervoor een nieuwe nieuwsbrief aan via het nieuwsbrief overzicht en volg bovenstaande stappen.

Zodra je de nieuwsbrief heb aangemaakt en opgeslagen kom je weer in het nieuwsbriefoverzicht terecht waar je de items kunt toevoegen:

1. Klik op het plus-teken die vóór de nieuwsbrief staat welke je zojuist hebt aangemaakt. Je kunt nu submenu's toevoegen.
  2. Nadat je op 'Toevoegen' hebt geklikt verschijnt het venster waar je de nieuwsbrief items kunt aanmaken.

1. Hier kun je verschillende sjablonen kiezen. Vul de benodigde informatie in en klik op 'Opslaan' of 'Opslaan en test versturen'.

​Je kunt zoveel items toevoegen als je wilt.

Nieuwsbrieven versturen naar de testgroep

Om een voorbeeldnieuwsbrief naar de testgroep te versturen klik je in het nieuwsbriefoverzicht op de knop test versturen, naast de betreffende nieuwsbrief:

De nieuwsbrief zal dan worden verzonden naar alle ontvangers in de groep Testgroep. Op deze manier kun je zien (zonder de nieuwsbrief daadwerkelijk te versturen) hoe deze er eenmaal verzonden uit zal komen te zien. je kunt de ontvangers van deze groep aanpassen (bijvoorbeeld jezelf toe te voegen), maar je kunt de testgroep zelf niet verwijderen.

Belangrijke punten

• Voordat de nieuwsbrief definitief verstuurd kan worden, dient er tenminste één e-mailgroep die tenminste één e-mailadres bevat geselecteerd te worden.
  • 'Markeer nieuwsbrief klaar voor verzending' moet na het maken van een nieuwsbrief aangevinkt worden, voordat de nieuwsbrief daadwerkelijk verzonden kan worden.
  • In het overzicht zal de nieuwsbrief de status 'Wachten…' krijgen, totdat de nieuwsbrief werkelijk begint met versturen. Het kan enkele minuten duren totdat het systeem deze actie uitvoert en de nieuwsbrief de status 'Versturen…' zal krijgen. Wanneer de nieuwsbrief klaar is met versturen krijgt deze de status 'Verzonden'.
  • In de tijd dat de nieuwsbrief nog de status 'Wachten…' heeft kun je de nieuwsbrief nog aanpassen, daarna niet meer.
  • Het versturen van de nieuwsbrief gaat via een wachtrij. Dit houdt in dat als je de nieuwsbrief vandaag om 10:00 heeft ingepland om te versturen, maar er nog een andere nieuwsbrief (van een andere klant van Bratpack) aan het verzenden is, dat jouw nieuwsbrief daarna wordt verstuurd.