Hoe maak ik e-mailgroepen aan?

E-mailgroepen zijn groepen met e-mailadressen waar u nieuwsbrieven aan kunt sturen.

Ga naar nieuwsbrief.bratpack.nl en log hier in met uw huidige inloggegevens voor het nieuwsbriefsysteem.

U houdt alles geordend door e-mailgroepen aan te maken. U kunt onderscheid maken in de ontvangers van uw nieuwsbrief door bijvoorbeeld groepen aan te maken met ‘Klanten’ of ‘Leveranciers’. Standaard is de e-mailgroep ‘Testgroep’ door Bratpack aangemaakt. Via deze groep kan een voorbeeldnieuwsbrief verzonden worden, voordat de nieuwsbrief definitief naar een e-mailgroep wordt verzonden.

Navigeer in het hoofdmenu naar 'E-mailgroepen':

Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je de e-mailgroepen kunt aanmaken:

1. Klik op de rode knop 'Toevoegen' boven het overzicht. Je komt dan op de volgende pagina terecht:

1. Vul hier een groep naam in, bijvoorbeeld 'Klanten'.
  2. Selecteer de e-mailadressen die je in de groep wilt hebben door eenmaal op de checkbox te klikken.
  3. Klik onderaan op de knop 'Voeg geselecteerde toe' om ze toe te voegen aan de groep.
  4. Vervolgens sla je de gegevens op 'Gegevens opslaan' om alle wijzigingen te bewaren.

Tip 1: Stap 3 en 4 zijn niet verplicht, je kunt ook eerst de groepen aanmaken en later e-mailadressen aan deze groep toevoegen via 'E-mailadressen' in het nieuwsbriefsysteem.
Tip 2: De zoekvelden zijn er voornamelijk voor als je grote aantallen e-mailadressen in jouw systeem heeft. Je kunt dan deze velden gebruiken om te zoeken in de onderstaande e-mailadressen. Het systeem zoekt automatisch, je hoeft niet op enter te drukken.
Tip 3: Importeer alle e-mailadressen en contactpersonen in 1x via een .csv bestand. Zie ook de pagina: Hoe importeer ik e-mailadressen vanuit Excel?

Let op: Je kunt de e-mailgroep 'Testgroep' niet verwijderen, deze is essentieel voor de werking van het systeem.